Magnetterapi
Bra för obalanser i kroppen
Magnetterapi kan används för olika besvär med rygg, knä, migrän, tillfällig huvudvärk eller sömnproblem. Se www.bravara.se 
Vi har fått lära oss att de röda blodkropparna och deras hemoglobin som tar upp syre i lungorna och lämnar av detta syre till kroppen vävnader. Men det finns en annan faktor också, nämligen vattnet i blodet. Som vi vet kan en insjö ha ett syrerikt eller syrefattigt vatten. På samma sätt är det med vattnet i vårt blod. Vid normal kroppstemperatur är ungefär femtio % av vattenmolekylerna i blodet kopplade till varandra så att de bildar stora klumpar - så kallade clusters. Om blodet rör sig tillräckligt snabbt genom ett tillräckligt starkt magnetfält sönderfaller dessa clusters och antalet fria vattenmolekyler kan i stort sett fördubblas. 

Detta medför snabbare kemiska processer och snabbare transport av slaggprodukter samt snabbare tillförsel av syre och näring. 
Med en apparat som genomlyser ett finger kan en läkare konstatera att blodet blivit syrerikare.
Vänstra bilden i mikroskåp visar hur molekylerna clustrar ihop sig, på den andra syns en klar skillnad efter behandling med magnetiserat vatten.
Är det en säker behandlingsmetod ?
Världshälsoorganisationen (WHO) publicerade 1987 en undersökning som visade att magneter med rätt styrka, polarisering och intensitet inte hade någon negativ inverkan på människokroppen.
Magnetterapi har använts i NASA´s rymdprogram. När de första astronauterna återvände till jorden kände de sig svaga, hade låga kalciumvärden och hade svårt att gå, vilket berodde på att man befunnit sig utanför jordens magnetfält. Efter det att man monterat in magneter i rymdkapslarna försvann detta fenomen omedelbart.
Observera att det inte är magneter eller magnetfält som är läkande utan det är de förutsättningar som dessa skapar som får kroppen själv att läka sjukdomar, minska värk, öka prestationen och sova bättre.

Magnetterapi vid värk
Eftersom ett magnetfält ökar cirkulationen i levande vävnader är det ett utmärkt medel mot praktiskt taget alla former av värk. Värk är en signal genom nerverna att något är på tok.
I de flesta fall orsakas nervretningen på kemisk väg. Ett typfall är sk. träningsvärk som består av mjölksyrekoncentrationen i musklerna. Nerverna reagerar på översyrligheten och ger en signal till hjärnan och vi får en upplevelse av smärta. Ett magnetfält i det smärtsamma området leder till ökad cirkulation så att mjölksyran avlägsnas varpå smärtan försvinner.
Ryggskott innebär att en kota kommer ur läge. Då spänns vävnaderna så att mekanisk retning leder till smärtförnimmelse. Därvid utlöses som regel kramper i det drabbade området. Dessa kramper medför att avfallsprodukter ­ bl.a. mjölksyra stannar kvar och irriterar nerverna. Vid magnetbehandling ökar cirkulationen så att avfalls produkterna förs bort och smärtan minskar. Därvid avtar och upplöses också kramperna i området.

Hur fungerar magnetterapi ?
För att cellerna skall arbeta optimalt är det viktigt med ett konstant tillflöde av syre och näring och att kroppens slaggprodukter snabbt avlägsnas. Genom magnetbehandling ökar blodcirkulationen och därigenom syre- och näringsdistributionen, mjölksyror minskar, smärta och värk försvinner.
 Faktaruta: Celler och elektrisk spänning.
För att cellerna ska kunna utföra sitt arbete behövs en elektrisk spänning över cellmembranet (yttre höljet) som är 70-90 millivolt (mV). Den kallas vilopotential. Om denna minskas försämras ämnesomsättningen (vilken är ett mått på vår förmåga att bryta ner och använda näringsämnen). Hos reumatiker har man uppmätt en membranpotential på 40 mV och hos cancerceller 15-20 mV.  Magnetfälten har bland annat betydelse för syrets partialtryck, och vid syrebrist sjunker membranpotentialen.  Se ref
.
Sanna Ehdin, fil. dr, immunolog.  ehdin.com
1. Använd magnetterapi i förebyggande syfte!
Ger mer energi, bättre sömn, ökad styrka och bättre balans, snabbare återhämtning, muskelavslappnande, utrensning av slaggprodukter.
2. För snabbare återhämtning vid träning och idrottsskador!
För att en skada ska läka så måste blodförsörjningen vara god i det skadade området. Magneter ger en ökad blodcirkulation och syredistribution, bättre styrka och balans, mindre problem med mjölksyra. Använd magnetprodukter före och direkt efter träning för att förebygga skador och för en snabbare återhämtning. Du kan även använda våra läkemagneter i kombination med kyla och keramiska fibrer, vid svullna fotleder, muskelbristningar och allmän muskelvärk i vader, lår och rygg.
3. Magnetterapi kan ha en positiv effekt på obalanser i kroppen!
Magneter har en snabbt smärtlindrande effekt. Värt att prova vid, reumatism, muskelvärk allmän ledvärk och artros. Hjälper många diabetiker.
"15 MINUTER OM DAGEN"
Magnetprodukter ger ökad rörlighet, minskar värk och kan förhindra låsningar i muskulatur.

Magnetarmband, magnethalsband, magnetmadrass, magnetsulor... Vi har anpassade magnetprodukter för dina speciella problem, klicka på respektive bild för mer information. Ofta räcker det med 15-30 minuter om dagen, men du kan också använda produkterna hela dagen eller hela natten. Men i aktuella studier har det visat sig att på bara 15 minuters användning har du 33% bättre blodgenomströmning 2 cm ner i muskulaturen vid användning av våra läkemagneter.
Har svårt att koncentrera dig, dålig sömn, tillfällig värk i leder? Då rekommenderar vi magnetarmband, magnethalsband, magnetsulor
Sitter du mycket och får spänningar i ryggen?
Vi rekommenderar ryggmagnetbältet.
Är du stel i ryggen på morgonen när du vaknar?
Prova vår magnetmadrass.
Vill du kunna häva en begynnande muskelinflammation på mindre än en timme?
Prova Pain@way - ryggmagnetbälte med keramiska fibrer.

Hälsoprodukter på  Internet
Se under respektive produkt på hemsidan med klickbara bilder för mer information.
Pain@way Nyponpulver För värk i leder
Chiapulver Eco med Omega 3 Bra för hjärta och hjärna
MSM pulver original  Stärker immunförsvaret
Probiotika Orginal 45 Miljarder nyttiga bakterier per kapsel
Vattenlöslig Q10 Styr energiproduktionen i cellerna
Coral mineral Tillför havsmineraler, höj PH-värdet
Magnitiserat vatten Ger mer energi, för Pet-flaska
Nässelpulver 275 gr Basisk mineralrik grönsak
Knäskydd med magneter Ökar blodcirkulationen minskar värk
Magnetarmband
För ökad blodcirkulation
Sportarmband med magneter För golfspelare, greppa säkrare, svinga smidigare
Magnethalsband Bättre styrka, ballans och återhämtning
Magnetsulor
För stela muskler
Hålfotsmagneter mot sendrag och spända muskler
Magnetmadrass för spända muskler och bättre sömn
Kuddinlägg med magneter för stel nacke och sömnproblem
Pain@way magnetband  För värk i handleder
Ryggmagnetbälte
Vid värk i rygg och spända muskler
Sidentäcke för bättre sömn Tar inte åt sig kvalster och pollen
Nackskydd med keramiska fibrer För spänningsvärk i nacke

Läs mer om produkterna och beställ på hemsidan...
Se mer info på  www.bravara.se
Beställ på
www.nyponpulver.com

*    Klicka här för att läsa, beställa eller avbeställa våra nyhetsbrev

Nyponpulver

Chia-pulver Eco

Magnetarmband

Back On Track

MSM Original

Hundprodukter

Nyhetsbrev

  Home

Chia Frön

Magnetmadrass

Magnethalsband

Smärtlindring

Q10

Hästprodukter

Probiotika

D-vitamin