Magnetbehandling
Förebyggande friskvårdsbehandling
Magnetbehandling används inte i medicinskt syfte, utan är en förebyggande friskvårdsbehandling.
Magnetterapi kan även används för olika besvär med rygg, knä, migrän, tillfällig huvudvärk eller sömnproblem. Se www.bravara.se 
Allmänt om Magnetterapi
Den tvåfaldiga nobelpristagaren Linus Pauling upptäckte att varje röd blodcell har en laddad järnatom, d.v.s. en järnjon och att blod därigenom är paramagnetiskt. Linus Pauling visade att om kroppen utsätts för biomagnetism inträffar en positiv fysiologisk förändring som leder till att blodet strömmar friare. Det betyder att cirkulationen förbättras, cellerna får mer syre och näring samtidigt som slaggprodukter utrensas. Det leder till att muskler slappnar av, pH-värdet och blodtrycket normaliseras och att immunförsvaret fungerar bättre. På så sätt hjälper biomagnetismen kroppen att komma i balans.I USA har FDA (motsvarigheten till Socialstyrelsen) godkänt magnetism till ortopeder som medel för att påskynda läkning av benbrott.
Svensk Forskning stöder Magnetterapi
I en doktorsavhandling har O.Wahlström påvisat att man får en signifikant ökning av läkningshastigheten vid frakturer genom magnetterapi. Undersökningen är jämförbar med en dubbelblind test. Professor Olov Lindahl, kirurgisk ortoped vid Linköpings Universitets sjukhus, som har tio års erfarenhet av magnetforskning framhåller att magnetterapi vilar på god vetenskaplig grund. Exempel han har erfarenhet av är smärtor och stelhet i nacke och axlar hos vissa patienter där konventionell behandling vanligen ej har hjälpt (kortvåg, sjukgymnastik, radar, insprutningar etc). Här har magnetbehandling visat positiva resultat helt utan bieffekter. Professor Olov Lindahl påvisar minst fyra förstklassiga undersökningar som visar att magnetterapi har mycket god verkan vid dessa åkommor.
Magnetmassage
Magnetmassagen som utförs med två japanska massagerullar ger snabbt och enkelt en härlig avslappning på djup cellnivå och löser upp blockeringar mycket lättare än vad dina händer kan göra. Den mindre rullen har två samverkande magnetkulor som behagligt löser upp olika spänningar i kroppen. Den stora rullen har en inkapslad magnetspole som är anpassad efter blåsmeridianen. Den ger djup avslappning och stimulerar ca 90.000 nervändar längs ryggraden.
Biomagnetism är helt ofarlig
Magnetterapi har använts i alla tider bl.a. hos Mayaindianerna och i det forna Egypten. Legenden berättar att Kleopatra bar magnetsmycken för att hålla sig vacker, frisk och ung.
Biomagnetism är helt ofarlig och ger oss den naturliga magnetism som allt liv är beroende av. NASA upptäckte att deras astronauter var illamående och svaga när de återvände från rymden. Forskning visade att det berodde på att de skilts från jordens magnetiska dragningskraft som får blodet att cirkulera och bli ordentligt syresatt. Genom att placera magneter i såväl rymddräkter som farkoster löste man problemet.
De flesta av oss reser inte till månen men vi avskiljer oss från jordmagnetismens naturliga healing på grund av att vi omger oss med betong, elektricitet; reser i bilar, tåg och flygplan. Det innebär en avskärmning av magnetismens nödvändiga livsbetingelser, resultatet blir en dränering av energi och hälsa. Energy Magnet Massage laddar upp batterierna igen.
Många forskare tror att magnetterapi kommer att bli framtidens vanligaste behandlingar bl.a. för att stävja åldrandet. I Fjärran Östern är magnetterapi lika vanligt som magnecyl. Nästan kvartersbutik säljer magnetprodukter. Än så länge finns det mycket få magnetterapeuter i Sverige.
Toppidrottsmän som använder biomagnetiska produkter är bl.a.: Halmstad BK. (SM. Guld -97), Andreas Gustafsson (SM Guld kula -97), USA:s OS landslag i Judo. Susanne Ljungskog Värdsmästare i cykling 2002.
 

Hälsoprodukter på  Internet
Se under respektive produkt på hemsidan med klickbara bilder för mer information.
Pain@way Nyponpulver För värk i leder
Chiapulver Eco med Omega 3 Bra för hjärta och hjärna
MSM pulver original  Stärker immunförsvaret
Probiotika Orginal 45 Miljarder nyttiga bakterier per kapsel
Vattenlöslig Q10 Styr energiproduktionen i cellerna
Coral mineral Tillför havsmineraler, höj PH-värdet
Magnitiserat vatten Ger mer energi, för Pet-flaska
Nässelpulver 275 gr Basisk mineralrik grönsak
Knäskydd med magneter Ökar blodcirkulationen minskar värk
Magnetarmband
För ökad blodcirkulation
Sportarmband med magneter För golfspelare, greppa säkrare, svinga smidigare
Magnethalsband Bättre styrka, ballans och återhämtning
Magnetsulor
För stela muskler
Hålfotsmagneter mot sendrag och spända muskler
Magnetmadrass för spända muskler och bättre sömn
Kuddinlägg med magneter för stel nacke och sömnproblem
Pain@way magnetband  För värk i handleder
Ryggmagnetbälte
Vid värk i rygg och spända muskler
Sidentäcke för bättre sömn Tar inte åt sig kvalster och pollen
Nackskydd med keramiska fibrer För spänningsvärk i nacke

Läs mer om produkterna och beställ på hemsidan...
Se mer info på  www.bravara.se
Beställ på
www.nyponpulver.com

*    Klicka här för att läsa, beställa eller avbeställa våra nyhetsbrev

Nyponpulver

Chia-pulver Eco

Magnetarmband

Back On Track

MSM Original

Hundprodukter

Nyhetsbrev

  Home

Chia Frön

Magnetmadrass

Magnethalsband

Smärtlindring

Q10

Hästprodukter

Probiotika

D-vitamin