Din kropp är ett biologiskt underverk
Din kropp gör allt för att överleva och hålla dig frisk utan att du tänker på det
Den har en otrolig läkningsförmåga, den står emot 10 biljoner bakterier som du har på huden, den oskadliggör inkräktare, reparerar skador utan att du behöver tänka på det.
Täpper till skadade blodkärl, återställer skadade nerver, läker brutna ben, läker sår, reparerar skadade muskler, visst är det fantastiskt!
Huden är ett svårforcerat hinder, vårt bästa verktyg mot yttre faror, infektioner och bakterier. Talgkörtlar skyddar oss från uttorkning och skapar en vattentät hud. På vår hud finns det 10 miljoner bakterier som skulle trivas perfekt i vår inre miljö om de kom in, men huden skyddar oss och genom hudavlagringar på så sätt följer bakterierna med, vi gör oss av med trettiotusen hudceller i minuten och byter hela huden varje månad och på 9 månader har vi bytt större delen av våra celler i kroppen.
Men genom näsa och ögon är vi hela tiden utsatta för mikroorganismer, svampsporer som vi andas in, bakterier och virus från andra människor. Men en nysning kommer det ut vattenmolekyler i en fart av 160 km i timmen som direkt sträcker ut sig i 3,5 m och det finns även studier på att efter en nysning i en tunnelbanevagn, går det efter några minuter att identifiera bakterierna i hela vagnen. Med andra ord det är helt omöjligt att undvika att bli utsatt, luften vi andas är full av svampsporer, om inte immunförsvaret fungerade skulle vi inte överleva mer än några veckor. När vi utsätts för nya bakterier så är vi beroende av ett starkt immunförsvar.
Bosta ditt Immunförsvaret, alltid bättre att förebygga
En bra frukost är en viktig start på dagen, se till att du får i dig ett berett spektrum av vitaminer och mineraler. Regelbundna träningspass stärker immunförsvaret, stretching och yoga hjälper till att hålla din kropp frisk längre. Att stretcha eller töja dina muskler bara så lite som 1 minut morgon och kväll kommer att göra dig smidigare och troligtvis minska värk i kropp och leder. I många fall så är det korta muskler som är en orsak till värk i kroppen.
Feber hjälper till att hejda en virusinfektionen
Ditt immunförsvar är som en trestegsraket och med ett bra immunförsvar så klarar steg 1 de flesta yttre angreppen, om inte så kommer steg 2 och 3 in och det tar i regel 1-2 veckor innan du är bra igen.
I vissa fall kanske du måste äta antibiotika för att bli frisk som då också slår ut dina nyttiga bakterier och försämrar ditt immunförsvar den närmaste tiden. En penicillinkur kan sätta ner immunförsvaret i tre månader och två i upp till ett år.
Vid en hotande infektion
Steg 1. En armé av vita blodkroppar träder in för att skydda din kropps infektion.
Steg 2. Mördar T-celler angriper virus men orsakar även skador på dina vävnader, därför får du ont i halsen.
Steg 3 i ditt immunförsvar är Y-formade antikroppar som gör att virus fastnar i varandra och därmed dör.
Planera in din dagliga motion så planerar du också för en framtida bättre hälsa
Det finns 640 olika muskler i kroppen och det motsvarar 40% utav kroppsvikten. Minskad muskelmassa på grund av för lite rörelse är största anledningen till att många äldre går ner kraftigt i vikt vid ökad ålder, Minskad muskelmassa innebär också sämre ballans och ett sämre skydd om du ramlar, därför är det alltid viktigt att träna, de funktioner som du inte använder och underhåller är mycket svåra att få tillbaka senare i livet. Faktum är att benbrott i äldre år, även om det går att laga innebär mycket sämre livskvalitet och att många avlider på grund av sviterna efter operationen.
Det finns vita och röda skelettmuskler som båda är lika viktiga
De röda är långsamma och uthålliga som du tränar vid längre promenader, de behöver en jämn tillförsel av syrerikt blod. De vita är 4 gånger snabbare och reagerar direkt, vid oväntade händelser eller när du tar i lite extra, mer som en kemisk reaktion, de har ingen uthållighet men är otroligt viktiga för din balans och reaktion. Därför är viktigt att bevara funktion och styrka i båda muskelgrupperna även när man blir äldre.
Smaken avgör oftast vad vi äter

Mycket av den mat vi äter gör ingen som helst nytta utan den äter vi bara för att det är gott. Vår kropp kräver bra näringsämnen för att fungera på bästa sätt, undvik att i möjligaste mån att äta sånt som innehåller kemiska tillsatser, aromämnen och som inte kroppen känner igen, belasta inte ditt eget reningsverk mer än nödvändigt.

Kroppen är så välkonstruerad, så att om vi tar hand om den kan den hålla i över 100 år
Det är aldrig för sent att börja...
Om inte du tar hand om din kropp, vem ska då göra det?

Produkter för din hälsa och välbefinnande
Många är i dag orörliga på grund av stelhet och värk, daglig motion är viktig för alla och vår förhoppning är att med hjälp av en bättre kost och våra hälsoprodukter ska du kunna komma tillbaka till daglig motion och mindre värk.
Se under respektive produkt på hemsidan med klickbara bilder för mer information.

Pain@way Nyponpulver För värk i leder
Chiapulver Eco med Omega 3 Bra för hjärta och hjärna
MSM pulver original  Stärker immunförsvaret
Probiotika Orginal 45 Miljarder nyttiga bakterier per kapsel
Vattenlöslig Q10 Styr energiproduktionen i cellerna
Coral mineral Tillför havsmineraler, höj PH-värdet
Magnitiserat vatten Ger mer energi, för Pet-flaska
Nässelpulver 275 gr Basisk mineralrik grönsak
Knäskydd med magneter Ökar blodcirkulationen minskar värk
Magnetarmband
För ökad blodcirkulation
Sportarmband med magneter För golfspelare, greppa säkrare, svinga smidigare
Magnethalsband Bättre styrka, ballans och återhämtning
Magnetsulor
För stela muskler
Hålfotsmagneter mot sendrag och spända muskler
Magnetmadrass för spända muskler och bättre sömn
Kuddinlägg med magneter för stel nacke och sömnproblem
Pain@way magnetband  För värk i handleder
Ryggmagnetbälte
Vid värk i rygg och spända muskler
Sidentäcke för bättre sömn Tar inte åt sig kvalster och pollen
Nackskydd med keramiska fibrer För spänningsvärk i nacke

Läs mer om produkterna och beställ på hemsidan...
Se mer info på  www.bravara.se
Beställ på www.nyponpulver.com

*    Klicka här för att läsa, beställa eller avbeställa våra nyhetsbrev

Nyponpulver

Chia-pulver Eco

Magnetarmband

Back On Track

MSM Original

Hundprodukter

Nyhetsbrev

  Home

Chia Frön

Magnetmadrass

Magnethalsband

Smärtlindring

Q10

Hästprodukter

Probiotika

D-vitamin