Kalorirestrektion
Valet är ditt!
Vill du bli som en 65-årig EU medborgare och äta 8 mediciner om dagen?
Eller välja en livsstil som kan skapa nya kopplingar i din hjärna och minska risken för alla välfärdssjukdomar?
Michael Mosley är en Vetenskapsreporter som har studerat och provat den senaste forskningen med ett fantastiskt resultat. På endast 5 veckor sänkte han sitt höga IFG-1 värde till hälften. Ett högt IFG-1 värde innebär en stor risk för grovtarmscancer, bröstcancer, prostatacancer.
Kalorirestrektion, den nya hälsotrenden
Michael Mosley har hela världen som arbetsfält och många år bakom sig som vetenskapsreporter och säger att ingen av de hälsotrender han har sett tidigare har gett sånt bra resultat på så kort tid och det här är någonting jag verkligen tror på.
Forskningsresultat inom det här området har egentligen funnits sedan depressionen på -30 talet
, då det visade sig att medellivslängden steg med 6 år på grund av ett lägre kaloriintag, men ingen har förstått varför, förrän nu. Flerårig forskning på möss visar, att de med ett lägre kaloriintag är både friskare, förlänger livet med 30% och blir smartare än sina kompisar som får en kost som motsvarar vad många i Västvärlden äter i dag.

Kalorirestrektion= att äta näringsriktigt och minska ner på kaloriintaget.
40% av alla i USA och i Storbritannien dör i dag av kostrelaterade välfärdssjukdomar. Ät dig friskare på endast 5 veckor och reparera och förebygg de flesta vanliga välfärdssjukdomar, genom att lägga om kosten kan du på ett år gå från att bli en trolig hjärtpatient till att risken sjunker till 1 på miljonen.
Gör en enkel test, vad är din egentliga ålder är om man ser till hälsa, kondition och underhudsfett.
Din balans styrs av innerörat som försämras med stigande ålder. Om du är i 20 års åldern ska du kunna hålla balansen i 30 sek stående på ditt svagaste ben om du blundar och i 55 års ålder i 8 sek.
Ät näringsriktigare och resultatet blir att du kommer att leva ett friskare och längre liv. 

Med en kalorirestrektion kommer du att sänka ditt kolesterolvärde, minska risken för demens, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar samt motverka de skador som den gamla livsstilen redan har skapat.
Fyra vägar till ett friskare liv
Den som är enklast att genomföra och kallas för en 5:2 dieten. Du äter som vanligt 5 dagar i veckan och på de övriga 2 som inte behöver kommer efter varann, äter du som kvinna endast 500 kalorier per dag och som man kan du äta 600 kalorier, se vår kaloritabell, du som är registrerad som kund hos oss kan också beställa en kaloritabell via mail i Excel format för att göra egna beräkningar på ditt dagliga intag. Vår mailadress är info@"vårt företagsnamn".se eller så kan du gå till vår kontaktsida och beställa. Normalt kaloriintag per dag för män är 2500 kalorier och för kvinnor 2000 kalorier, vilket innebär att du inte helt ska avstå från mat de dagar som du äter med en planerad kaloribegränsning, utan med en bra planering kan du äta en frukost, lunch och middag trotts att du minskar ditt kaloriintag med 75% två dagar i veckan.
Tillför kroppen vad den behöver och avstå allt som är onödigt.
Svårare behöver det inte vara, de första veckorna är det bra att väga allt man äter på de dagar som man lever kalorisnålt för att få en uppfattning om vad olika livsmedel innehåller.
Alternativ 1
Börja dagen med att tillföra näringsämnen, mineraler och enzymer.
Nyponpulver, Chiapulver, MSM, Q10, D-vitamin, på morgonen. Ta gärna Omega 3 och probiotika på kvällen.
För dig som har problem med allergi rekommenderar vi också 4 cl Aloe Vera original varje morgon.

2 f
örslag på en frukost med 150 Kcal.
1. Kokt ägg med en grönsallad och en bit gurka.
2. Gröt med mjölk, nyponpulver eller blåbärspulver, finskuren frukt från ytterdelen av ett äpple och lite banan. Skalet på äpplet och strax under innehåller den mesta näringen.
Lunch 150 kcal.
En blandsallad som du ofta kan kombinera och köpa på mataffären, kombinera olika grönsallader med bönor, oliver, broccoli, blomkål, paprika, lök. Variera och toppa salladen med räkor, kyckling eller lite rökt lax. Igen dressing annat än olivolja och vinäger.
Middag 200-300 Kcal.
Torsk eller flundrafilé med spenat.
Vatten med Citron eller gurka är lämpliga drycker till alla måltider. Te och kaffe är Ok under dagen. Potatis, bröd, öl och alla söta drycker och sötsaker ska man avstå ifrån helt.
Efterrätt
Om det ryms inom det totala kaloriintaget, så är bär ett bra alternativ.
På vår Blogg
kommer du att kunna läsa mer om de tre andra alternativen för en framgångsrik kalorirestriktion. http://nyponpulver.blogspot.se/

Att äta efter våra gener
Precis som de flesta andra levande varelser så har vi tidigare varit samlare, våra förfäder fick ägna större delen av dagen till att leta mat för sin överlevnad. Det innebar att kvinnorna ofta samlade bär, nötter, rötter och ätbara växter. Männen var jägare och fiskare och kom ibland hem med mycket kött eller fisk och ibland hade de mindre tur och kom då hem utan. Det innebar att då fick de klara sig på den mat kvinnorna hade samlat in. Den kombination finns i våra gener och har visat sig fungera bra. Socker, stärkelse, söta drycker, kemiska tillsatser var helt okänd då, och det som kroppen inte känner igen och har svårt att ta hand om lagras som fett.

Det som händer med fasta och ett lågt intag av kalorier och proteiner är att cellerna hamnar i ett reparationsläge istället för att dela och förnya sig hela tiden. Det kan jämföras med att du fortsätter att köra med din bil med full fart utan service, fast alla varningslampor lyser.


Läs mer om våra produkterna och beställ på...
 

Se mer info på  www.bravara.se
Beställ på
www.nyponpulver.com

Läs vår Blogg http://nyponpulver.blogspot.se/

Vi rekommenderar...
På morgonen
MSM Original

Nyponpulver
Chiapulver Eco
Chiafrön

Blåbärspulver
Havtornspulver
D-vitamin
Q10

På kvällen
Probiotika

Omega 3