Att äta rätt är inte lätt
Det har inte varit någon bra utveckling att gå från närproducerat småjordbruk till storskalig livsmedelsindustri för den allmänna hälsan.
Om man går runt i en Livsmedelsaffär och försöker hitta produkter som inte innehåller socker, vitt mjöl, arom ämnen eller annan kemisk smörja, som våra gener inte känner igen, så kommer man snabbt fram till att 80% av det som finns på hyllorna ska man helst undvika.
Varför har det blivit så?
I början på 1700 talet åt vi ca  0,4 kg socker per person och år, en konsumtion som sedan steg till drygt 4 kg på 1800 talet för att sedan 10 dubblas under 1900-talet och idag beräknar man att Svenskens årliga konsumtion av socker uppgår till 46 kg. Många förknippar socker med att äta godis, men dagligen får vi i oss massor med socker som finns i bröd, drycker, fil, yoghurt och färdiglagad mat. Socker är billigt och skapar beroende, därför tillsätts det i många produkter. 
Helt klart är att att felaktig kost orsakar många sjukdomar och att många måste gå på livslång medicinering för att vi äter fel.
Det är ditt eget val
Men att komma ur ett sockerberoende är inte lätt, ju mer socker vi äter desto mer vill vi ha, så det krävs en total förändring av våra matvanor för att lyckas med det.
Dina gener är designade för en vis typ av mat och levnadssätt som har skapats genom utvecklingen under 100.000 tals år av dina förfäder.
Man skulle kunna kalla det ett recept för hur du ska leva för att må bra
Om du kraftigt bryter det mönstret så kanske inte din kropp mår så bra, likaväl som din bil kan se lika ut som din grannes men är gjord för att gå på bensin, medan din grannes går på diesel, så kommer din bil att inte må så bra om du också fyller den med diesel.
Man kan säga din kropp klarar av tillfälliga kostförändringar, (drivmedel) bättre än din bil, faktiskt så räcker det med en sockerbit i tanken för att motorn ska skära.
Medan du kan äta en kost som inte passar dig då och då utan att du märker det på annat sätt än att du sover sämre, får en orolig mage, känner dig stressad och orkar mindre, när blodsockernivåerna pendlar upp och ner och ditt Insulinpåslag ökar med 2-10 gånger det normala.

Socker är troligtvis inte farligt i små mängder

Men i större förstör det dina blodkärl inifrån, därför bör man vara noga med att se över sin dagliga konsumtion och komma ihåg att vi alla är olika individer, vissa tål mer än andra beroende på ålder, muskelmassa och hur aktiva vi är.

Läs mer om våra produkterna och beställ på...
Se mer info på  www.bravara.se
Beställ på
www.nyponpulver.com

*    Klicka här för att läsa, beställa eller avbeställa våra nyhetsbrev


 


 


 

Godisexperiment visar hur en liten skål med godis påverkar kroppen
Ett lika stor sockerintag mellan två olika personer, ledde till dubbelt så höga blodsockervärden hos den äldre personen som inte tränar jämfört med en yngre kvinna som tränar regelbundet.
Experimentet visar att insulinet stiger mer hos dig som inte tränar och har mindre muskelmassa, desto mindre muskelmassa desto större problem har du att ta hand om och förbränna sockret i dina muskelceller.

Bröst, prostata och tjocktarms cancer beror på ökat sockerintag

Socker och ämnesomsättningen är en viktig del i frågan om hur cancer uppstår.

Sockerbalansen i blodet regleras av hur mycket muskler vi har
Sockret tas upp i musklerna och förbränns när vi tränar och använder våra muskler.

Det som händer i kroppen när man får så högt blodsocker är att insulinet stiger

Ökad risk för cancer och förkortat livstid fick Professor att sluta med godis
Den studie som utfördes tillsammans med reportageteamet ledde till att professorn i diabetesforskning vart helt chockad av resultatet och direkt slutade med att äta godis.
Den andra personen som hade en bättre kroppssammansättning med mindre fettväv och mer muskler, kunde därför ta hand om och förbränna sockret i musklerna på ett bättre sätt. Så där är risken betydligt mindre att drabbas av sockerrelaterade sjukdomar.
Dubbelt så högt blodsocker innebär också 10 gånger högre insulinvärden, vilket gör att risken att utveckla cancer är mycket större. En hel del nya studier visar nu också att den som har höga blodsockernivåer förkortar livstiden.
Socker får tumörer att växa
Det är viktigt att äta rätt, om man har eller för att förebygga cancer.
Ät proteiner, fett och fibrer som naturligt kommer från kosten och inte är tillsatta.
Konstlade fibrer som kommer från livsmedelsindustrin har visat sig att inte ha någon positiv verkan.
Professor råd och slutsatser blir vid en diagnostiserad cancer eller för att förebygga att bli drabbad är att välja kost som minskar insulinpåslaget, sluta med sötsaker, godis, söta drycker, mjölmat.

Klicka här för att se hela reportaget i Vetenskapens Värld med Kerstin Brismar
http://svtplay.se/v/2773069/vetenskapens_varld/ig_nobel?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2794927/sb,p102815,1,f,-1

 

Nyponpulver

Chia-pulver Eco

Magnetarmband

Back On Track

MSM Original

Hundprodukter

Nyhetsbrev

  Home

Chia Frön

Magnetmadrass

Magnethalsband

Smärtlindring

Q10

Hästprodukter

Probiotika

D-vitamin