Keramiska fibrer
Keramiska fibrer lindrar värk
Back on Track keramiska fibrer ger smärtlindring till 8 av 10.
Hur fungerar Keramiska fibrer?
Människan liksom alla varmblodiga djur utstrålar värme som motsvarar ca 100 watt.
Värmestrålningen reflekteras av keramiken i tyget när den värms av kroppen.
Den första kontakten med infraröd strålning kanske alla har fått genom den värmelampa som var flitigt använd för ca 30 år sedan, då man hade speciella glasögon på sig då man spolade med lampan. Värmestrålning eller infraröd strålning är en typ av elektromagnetisk strålning, precis som exempelvis vanligt ljus.
Keramiska fibrer tillverkas i Kina av elastisk väv i bomull och polyester med pulvriserad keramik insmält i polyestern.
Värme minskar spänningar i musklerna och ökar blodcirkulationen så att man slappnar av.
I Kina har man länge känt till att vissa stenar och keramik, som man sätter mot onda punkter i kroppen, värmer och lindrar värk.
En Uppsalaläkare, Rose-Marie Brinkeborn, fick se bandaget under ett besök i Peking och blev intresserad. Hon tog hem det och erbjöd patienter med värk i framför allt knän och armbågar men också i axlar och rygg, fot- och handleder att pröva det nya materialet. Över 100 personer ingår nu i en studie, där Rose-Marie Brinkeborn har hjälp av läkarkolleger och sjukgymnaster. Patienterna har haft värk av artros, utslitna knän eller musarm i minst 3-6 månader, ofta mycket längre tid. De lottas in i grupper som först får skatta sin värk på en skala från mycket ont till inget ont och sedan börja med bandage i tre veckor eller gå utan bandage lika länge, uppskatta sin värk och så byta grupp.
Patienterna i studien har ju haft värk länge, en del i många år och har prövat det mesta, även olika bandage.
De använde ganska mycket värktabletter när de kom med i studien. Mer än hälften av patienterna uppgav att de hade mindre värk sedan de började med bandagen. De med musarm blev ofta helt bra. De som hade artros sade sig nu kunna stå ut med värken. Några som hade haft värk mycket länge och stod i kö för att få protes kände sig t o m så bra att de avbokade tiden för operation.
Värmebandagets inverkan på musarm och knäont har  inspirerat vårdpersonal på olika nivåer och patienter att pröva skydden på andra delar av kroppen.
Bordtennisspelaren J-O Waldner använde knäskyddet och därefter ett nackskydd och blev av med sin värk. Whiplashskadade har använt en polokrage i materialet och fått lindring av sina besvär genom den värme som skyddet ger ryggmusklerna. Reumatiker som ofta får besvär med sina händer och knogar kan snart pröva ett slags halvfingervantar av det här speciella materialet och dra på sig.

Klicka på bilderna för att se fler produkter och priser med keramiska fibrer och magneter.


 

Läs mer om produkterna och beställ på hemsidan...
Se mer info på  www.bravara.se
Beställ på
www.nyponpulver.com

*    Klicka här för att läsa, beställa eller avbeställa våra nyhetsbrev

Nyponpulver

Chia-pulver Eco

Magnetarmband

Back On Track

MSM Original

Hundprodukter

Nyhetsbrev

  Home

Chia Frön

Magnetmadrass

Magnethalsband

Smärtlindring

Q10

Hästprodukter

Probiotika

D-vitamin