Näringsdeklaration
Vitaminer , mineraler och antioxidanter
För att göra det enkelt så ska man försöka variera mellan olika torkade frukter och färger för att de innehåller olika antioxidanter och mikroämnen, en del i så små mängder att de inte finns upptagna i innehållsförteckningarna.
Men de kan också vara sådana mikroämnen som kroppen behöver som finns i torkade pulver men inte i konstlade eller kemiskt sammansatta prepparat.
Vitaminer , mineraler och antioxidanter är extra viktigt om du är +60. Näringsupptaget kan då vara så mycket som 5 gånger sämre, än för en 20 åring.

De livsviktiga mineralerna och enzymerna.
Mineraler är minst lika viktiga som vitaminer eftersom de inte kan tillverkas i kroppen. Man kan säga att mineraler tillsammans med enzymer fungerar som tändstiften i en bil, är tändstiften dåliga går inte bilen något bra. Likadant fungerar det i kroppen, om du inte får i dig ett spektrum av olika enzymer, mineraler och vitaminer går din kropp på sparlåga och du känner dig i första hand trött och orkeslös. En längre tid av bristande näringsintag leder sedan oftast till ytterligare problem.

Synergieffekten mellan flera olika näringsämnen ger den största effekten
Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk, därför är det så viktigt att vi får i oss lite av varje för att få i gång positiva processer i kroppen som är bra för dina celler.
MSM, inehåller svavel och behövs för uppbyggnaden av proteiner, enzymer och ämnen som skyddar cellerna från toxiner och oxidation.
Alka-Mine, innehåller en rik halt av havsmineraler som höjer ph-värdet i ditt vatten, ett mineralrikt och högt Ph värde på ditt vatten är viktigt för din hälsa.
Enzymet Q10 kan kallas för cellens tändstift. Utan enzymet skulle nämligen inte vår föda omvandlas till energi i cellernas "motor".

FOSFOR
Samverkar med kalcium för att bilda och bibehålla starka ben och tänder. Förstärker effekten av andra näringsämnen och finns i cellväggar.
JÄRN Avgörande för bildning och funktion hos de röda blodkropparna. Viktig också för hjärnans funktion.
KALCIUM Reglerar hjärtslag och vätskebalansen och hjälper musklerna att dra ihop sig. Behövs för hormonbalansen och nervsignalerna.
KOPPAR Behövs för normal bildning av röda blodkroppar och bindväv. Fungerar som en katalysator som lagrar och frisätter järn till hemoglobinet. väsentligt för bildning av myelin runt nerverna och för hormonets funktion, speciellt östrogen.
MAGNESIUM Aktiverar mer än 100 enzymer och hjälper nerver och muskler att fungera. Behövs också för att få ett öppet sinne.
ZINK Väsentlig del i mer än 200 enzymer som är inblandade i matsmältning, ämnesomsättning, fertilitet och sårläkning. Viktig i huden och för hjärnans perception av omvärlden.
Källa A.Schauss, Kuman Health


Vi rekommenderar en mix av [email protected] nypon, Chia, Blåbär, Havtorn, Svarta vinbär, Tranbär, Nässelpulver.
Bättre lite av varje än mycket av någon.


Frågor och svar
 iréne johansson Kan man blanda alla olika sorters kosttillskott samtidigt som man har medicin för högt blodtryck.
Om man läser om dina olika tillskott så skulle man ju behöva ta det mesta men fungerar alla tillsammans och hur fungerar det om man får för mycket i kroppen, är det farligt?

Precis som med mat så är det bra att äta varierad kost, då flera vitaminer, mineraler och enzymer samverkar med varandra.
Så länge man håller sig till torkade bär och frukter så är det precis som att äta varierad kost.
Det som inte är bra enligt senare forskning, är att inte inta tillverkade kombivitaminer, eller enstaka vitamin eller mineral i högre doser som tabletter som då kan skapa obalanser i kroppen.
När det gäller i kombination med mediciner får inte vi vara rådgivande på något sätt, utan där ska man alltid rådfråga sin läkare.

Yvonne Andersson
Hur mycket c- vitamin innehåller Nyponpulvret? 230 mg per 100 gr
T.ex 1 rågad tsk. 23 mg per 10 gr
Hur mycket intar man per dag av detta pulver? Endast 1-2 teskedar nyponpulver per dag hjälper väldigt många
Kan man överdosera det? Finns ingen anledning att överdossera, håll dig till rek. 1-2 teskedar per dag, är du rökare kan du dubbla ditt intag.
När känner man någon förbättring? Har man inte känt någon förbättring i sina leder inom 3 månader så svarar man troligtvis inte på nyponpulvret, men många känner en förbättringen också redan inom 6 veckor, tänk även på vad du äter i övrigt och plocka bort det som kan vara skadligt, som allt som innehåller socker, vitt mjöl, kemiska tillsatser som inte kroppen känner igen. Nyponpulvret kan också ha positiva egenskaper på hjärta och kärl enligt ny Svensk forskning från Lund, feb 2012.
Vad sker i athrosen i t.ex knäna? De ledförändringar som du redan har kan troligtvis inte påverkas, däremot så har det visat sig att det är inflammationshämmande, vilket kan stoppa upp och förebygga en pågående förstöring av brosk i knä och leder.
Bidrar det till att bilda brosk? Det har visat sig att med en förbättrad ledvätska och minskad inflammation så kan brosket förbättras, vi har många kunder som har blivit föreslagna operation men blivit så bra med våra knäskydd, handledskydd, ryggbälten och vårt nyponpulver att det fått tillbaka full rörlighet och sluppit all värk, kunnat börja motionera, åka längdskidor, alpint, spela golf, handarbeta, spela durspel, m.m.
Använder man något annat vitamin för att få bättre upptag av pulvret? Se www.bravara.se/naring.htm 

Ät mindre kalorier, inför kalorirestriktion.
Du kommer att minska risken för Välfärdssjukdomar, minska det farliga underhudsfettet, gå ner i vikt och må mycket bättre.
Begränsa ditt kaloriintag 2 dagar i veckan så kan du halvera ditt IGF1 värde och leva ett friskare liv.

Bli en Näringsoptimerare.
Se vår kaloritabell och planera för kalorirestrektion.

Här kan du se Orac värden per 100 gr av olika livsmedel.
Antioxidanter, vitaminer, mineraler, enzymer och Orac- värden

Läs mer om kosttillskott i en intervju med Sveriges Ledande Näringsforskare Magnus Nylander

 

 

 


073-1027000 Support

Blogg om kost och träning
 

 

Näringsdeklaration
Per
100 gr
Chiapulver Chiafrön [email protected]
Nyponpulver 
 
Energi (Kcal) 450 530 214
Protein (g) 20 20,6 6,5
Fett Totalt (g) 18,5 30,3 3,8
Mättat fett (g) 2 3,28
Enkelomättat fett (g) 1,3 2,13
Fleromättat fett (g) 15,2 24,9
Omega-6 3,7 6,06
Omega-3 11,3 18,51
Kolesterol (g) 0 0
Kolhydrater 36
Smältbar (grs) 12 12
Socker totalt 3 3
Kostfiber total (g) 35,2 38,7 4,7
Löslig (g) 4,1 4,51
Olöslig (g) 31,1 34,19
Sodium (mg) 13,6  
Potassium (mg) 28 27,6
Natrium (mg)   11,97 100
Kalium 690 607,2 1550
Kalcium (mg) 700 616 730
Järn (mg) 9,4 8,27 1,2
Fosfor (mg) 712 626,56 160
Magnesium (mg) 35,0 30,8 120
Zink (mg) 6,8 5,98 1,4
Niacin (mg) 4,1 3,61
Koppar (mg) 2,24 1,97
Vitamin A     Betakaroten
Vitamin B ja ja  
Vitamin B1, Tiamin     0,05
Vitamin B2 Riboflavin     0,05
Vitamin C (mg) 230
Vitamin E, Alfatokoferol     7,1
Antioxidanter      
klorogensyra ja ja  
kaffeinsyra ja ja  
myricetin ja ja  
quercetin ja ja  
kaempferol ja ja  
Aminosyror 18 av 21 st 18 av 21  
Pektiner     ja
Bioflavonoider     ja
Eventuella föroreningar inga inga inga
Omega 3-fetsyra Alfa-linolensyra Alfa-linolensyra  
Stabilitet, hållbarhet Mycket hög Mycket hög Mycket hög
Miljövänlig Ja Ja Ja