Recept för Fastedagar Lax med Fänkål ca 270 kcal/port 2 fänkål 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 50 g färskost 400 g portionsbitar laxfilé, 2 lime 1 msk rapsolja Salt peppar Rosépeppar 2 msk gräslök Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och tärna fänkålen. Hacka löken och finhacka Vitlöken. Bryn fänkål, lök och vitlök i lite av rapsoljan. Blanda i färskosten. Salta och peppra. Lägg över i ugnsfastform och lägg laxen överst. Pensla laxen med resterande olja. Salta och peppra på laxen lägg på några skivor lime och strö över krossad rosépeppar. Ställ in i ugn ca 15 minuter. Strö över hackad gräslök.
Laxgratäng med Squash ca 169 kcal/port 2 squash 300 g laxfilé 50 g färskost 50 g ricotta 4 kvistar dragon 1 tsk finhackad röd chili Hackad färsk dragon Sätt ugnen på 200 grader. Skär squashen I tunna skivor och koka några minuter i Lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg Squashen på hushållspapper att rinna av. Skär laxen i 8 tunna skivor. Rör samman färskost och ricotta. Krydda med hackad dragon, salt och peppar. Varva squash, ostkräm och lax i portionsformar. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Strö över hackad chili och färsk dragon. Servera!
Torsk med röda tillbehör ca 210 kcal/port 400 gr portionsbitar torskrygg ½ apelsin Salt peppar 500 g rödbetor 3 tomater 1 msk olivolja Flingsalt 2 msk kapris 1 dl kesella (kan bytas ut mot keso) 2 msk apelsinskal, rivet färsk timjan Sätt ugnen på 125 grader Skär torskryggen i stora bitar och lägg i en ugns form. Riv över apelsinskal och pressa saften över. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugn ca 15 min. Koka rödbetorna mjuka. Skala och skär dem i klyftor. Blanda rödbetorna med klyftade tomater, olivolja, flingsalt och kapris. Rör ihop kesella med apelsinskal, salt och pepparoch servera till.
Omelett med gröna ärter och räkor 4 personer ca 267 kcal/port 8 ägg 1 dl vatten salt peppar 3 dl gröna ärtor 200 g skalade räkor 200 g keso ½ dl hackad gräslök ½ dl hackad dill Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och vatten. Krydda med salt och peppar. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform. Ca 15x20 cm. Lägg de gröna ärtorna i botten och slå över äggsmeten. Grädda i ugn Ca 15 minuter tills smeten stannat och fått lite färg. Blanda under tiden samman räkor, keso, gräslök och dill. Skär omeletten i 4 rektangulära rutor och toppa med räkröran.
|
Produkter för din
hälsa och välbefinnande
|