Chia

Chiafrön utvinns ur Salvia hispanica L. 
Chiapulver Eco är en ekologisk fiberkälla med 1000 årig tradition, den bästa kvalitén kommer från Anderna och ska inte förväxlas med lågprisimporter från andra länder.

Chiafrön innehåller höga halter av antioxidanter, mineraler och alfalinolensyra som ombildas till Omega 3 och Omega 6 efter behov i kroppen. Det är särskilt viktigt så balansen mellan Omega 3 och Omega 6 blir den rätta, vilket inte är fallet för de flesta , då den kost vi vanligtvis äter innehåller en mycket större mängd av Omega 6 än vad som är bra.

Ekologiska Chiafrön är en lämplig energidryck före frukosten och direkt efter träning eller en motionsrunda.
Detta glas ger en mättnadskänsla som räcker fram till lunch. Under århundraden konsumerades chia av indianerna i södra och västra Mexiko. Azteka indianerna använde den som energitillskott. Indianer i Nordamerika behövde bara äta en matsked chia för att orka med flera timmars vandring. Chia innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser. Genom att direkt efter motion eller träning ta ett glas Chia Eco så förbättrar du kroppens förmåga att återuppbygga muskelcellerna efter en motionsrunda eller ett hårt träningspass.

Chia underlättar upptagningen av Kalcium
Chia innehåller mineralen bor som underlättar upptagningen av kalcium i kroppen och är bra för att stärka ditt skelett.

Hög halt av Omega 3 och Protein
Chia har högst Omega 3-halt av alla sädesslag eller växter. Den har mellan 3 och tio gånger mer Omega 3 och mellan 1.5 och 2 gånger mer protein än andra sädesslag.
Växten odlas på hög höjd i Anderna i ett torrt klimat.

Chiapulver innehåller 35% kostfibrer 20% högkvalitativt protein, rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och dessutom 18 aminosyror.

Långsammare spjälkning av kolhydrater
När man äter produkter med Chia bildas en gel i magen som fungerar som barriär mellan kolhydraterna och de enzym som bryter ner dem. Den långsammare spjälkningen av kolhydraterna ger en jämnare blodsockernivå, bra för diabetiker och bra för att förebygga diabetes. Att kolhydraterna bryts ner långsammare innebär också att den energigivande effekten räcker längre vilket resulterar i ökad uthållighet.
Referenser från kunder med olika tarmbesvär, tarmfickor har också upplevt positiva effekter efter några månaders dagligt intag av Chiapulver Eco.

Chia är helt fri från konserveringsmedel eller andra tillsatser och är dessutom glutenfri.
Tillsatsen av chia i den dagliga kosten medför en rad hälsosamma effekter. Det är ett tusenårigt livsmedel med unika egenskaper p g a dess näringssammansättning, stabilitet, funktionella egenskaper och tillskott av kostfibrer, antioxidanter, Omega3 fettsyror och en rad proteiner.

Chia ger också positiva egenskaper som minskat sötsug som man kan se efter några veckor och full effekt av ett dagligt Chia intag brukar man uppnå efter 6 månaders användning.  

Så här använder du Chia
Enklast är att fylla upp ett halvt glas vatten och röra ner en rågad tesked med chiapulver och dricka direkt. Skölj ner med ett till glas vatten.
Du kan även göra en Chia-gelé genom att blanda 9 delar vatten med en chiapulver Eco, häll vattnet i en bunke och vispa därefter långsamt i Chiapulvret för att undvika klumpar, vispa ett par gånger de närmaste 10 minuterna och förvara sedan gelén i kylskåpet där den håller upp till 14 dagar. Gelén kan sedan blandas i sylt, marmelad, gröt, bröd yoghurt, keso eller i såser. Ett annat tips är att smaksätta gelén med ingefära och gurkmeja som också är antiinflammatoriskt.


Läs mer om produkterna och beställ på hemsidan...
Se mer info på  www.bravara.se
 

DELA GÄRNA ENLIGT NEDAN PÅ DINA SOCIALA MEDIER

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Produkter för din hälsa #bravara Sverige