Chiamjöl med omega 3
En ekologisk fiberkälla med 1000 årig tradition.
Chia-frön, Chia-mjöl utvinns ur Salvia hispanica L. 
Chia-mjölet innehåller höga halter av Omega3 (alfa-linolen-syra), Anti-oxidanter och Mineraler.
Växten odlas på hög höjd i Anderna med ett torrt klimat.
Hög halt av Omega 3 och Protein
Chia har högst Omega 3-halt av alla sädesslag eller växter. Den har mellan 3 och tio gånger mer Omega 3 – och mellan 1.5 och 2 gånger mer protein än andra sädesslag. En förpackning (100g) täcker den dagliga rekommenderade dosen av Omega-3 under 25 dagar. 
Chia-Mjöl innehåller 35% kostfibrer 20% hög-kvallitativt protein, rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och dessutom 18 aminosyror.

Så här använder du Chia
Det går bra att strö direkt över flingor, sallad, pasta eller andra maträtter.
Du kan även göra en Chia-gelé genom att blanda 9 delar vatten med en chia, häll vattnet i en bunke och vispa därefter långsamt i Chiamjölet för att undvika klumpar, vispa ett par gånger de närmaste 10 minuterna och förvara sedan gelén i kylskåpet där den håller upp till 14 dagar. Gelén kan sedan blandas i sylt, marmelad, gröt, bröd yoghurt, keso eller i såser. Ett annat tips är att smaksätta gelén med ingefära och gurkmeja som också är antiinflammatoriskt och späda med ytterligare lite vatten och dricka direkt.

Chia är en lämplig energidryck före frukosten.
Detta glas ger en mättnadskänsla som räcker fram till lunch. Under århundraden konsumerades chia av indianerna i södra och västra Mexiko. Azteka-indianerna använde den som energi-tillskott. Indianer i Nordamerika behövde bara äta en matsked chia för att orka med flera timmars vandring. Chia innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser.

Tillsatsen av chia i den dagliga kosten medför en rad hälsosamma effekter. 
Det är ett tusenårigt livsmedel med unika egenskaper p g a dess näringssammansättning, stabilitet, funktionella egenskaper och tillskott av kostfibrer, antioxidanter, Omega3 fettsyror och en rad proteiner. Chia ger positiva egenskaper som minskat sötsug som man kan se efter några veckor och full effekt av ett dagligt Chia intag brukar man uppnå efter 6 månaders användning.
 

Underlättar upptagningen av Kalcium
Chia innehåller mineralen bor som underlättar upptagningen av kalcium i kroppen.
Hög halt av Omega 3 och Protein
Chia har högst Omega 3-halt av alla sädesslag eller växter. Den har mellan 3 och tio gånger mer Omega 3 – och mellan 1.5 och 2 gånger mer protein än andra sädesslag. En förpackning (100g) täcker den dagliga rekommenderade dosen av Omega-3 under 25 dagar. 
Chia-Mjöl innehåller 35% kostfibrer 20% hög-kvallitativt protein, rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och dessutom 18 aminosyror.

Långsammare spjälkning av kolhydrater
När man äter produkter med Chia bildas en gel i magen som fungerar som barriär mellan kolhydraterna och de enzym som bryter ner dem. Den långsammare spjälkningen av kolhydraterna ger en jämnare blodsockernivå, vilket är till stor fördel för diabetiker. Att kolhydraterna bryts ner långsammare innebär också att den energigivande effekten räcker längre vilket resulterar i ökad uthållighet.
Kunder med olika tarmbesvär, tarmfickor har också upplevt positiva effekter efter några månaders dagligt intag.

Chia är helt fri från konserveringsmedel eller andra tillsatser och är dessutom gluten-fri.

Klicka här för att beställa och se fler produkter!
Aktiv Friskvård070-63612840270-15965
www.bravara.se