Chiamjöl med omega 3
En
ekologisk fiberkälla med 1000 årig tradition.
Chia-frön, Chia-mjöl utvinns ur Salvia hispanica L.
Chia-mjölet innehåller höga halter av Omega3 (alfa-linolen-syra),
Anti-oxidanter och Mineraler.
Växten odlas på hög höjd i Anderna med ett torrt klimat.Hög
halt av Omega 3 och Protein
Chia har högst Omega 3-halt av alla sädesslag eller växter.
Den har mellan 3 och tio gånger mer Omega 3 – och mellan 1.5 och 2 gånger
mer protein än andra sädesslag. En förpackning (100g) täcker den
dagliga rekommenderade dosen av Omega-3 under 25 dagar.
Chia-Mjöl innehåller 35% kostfibrer 20% hög-kvallitativt protein,
rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium
och dessutom 18 aminosyror.
Så här använder du Chia
Det går bra att strö direkt över flingor, sallad, pasta eller
andra maträtter.
Du kan även göra en Chia-gelé genom att blanda 9 delar vatten
med en chia, häll vattnet i en bunke och vispa därefter långsamt i
Chiamjölet för att undvika klumpar, vispa ett par gånger de närmaste
10 minuterna och förvara sedan gelén i kylskåpet där den håller upp
till 14 dagar. Gelén kan sedan blandas i sylt, marmelad, gröt, bröd
yoghurt, keso eller i såser. Ett annat tips är att smaksätta gelén med
ingefära och gurkmeja som också är antiinflammatoriskt och späda med
ytterligare lite vatten och dricka direkt.
Chia är en lämplig energidryck
före frukosten.
Detta glas ger en mättnadskänsla som räcker fram till lunch. Under århundraden
konsumerades chia av indianerna i södra och västra Mexiko.
Azteka-indianerna använde den som energi-tillskott. Indianer i
Nordamerika behövde bara äta en matsked chia för att orka med flera
timmars vandring. Chia innehåller inga konserveringsmedel eller
tillsatser.
Tillsatsen av chia i den dagliga
kosten medför en rad hälsosamma effekter.
Det är ett tusenårigt livsmedel med unika egenskaper p g a dess näringssammansättning,
stabilitet, funktionella egenskaper och tillskott av kostfibrer,
antioxidanter, Omega3 fettsyror och en rad proteiner. Chia ger positiva
egenskaper som minskat sötsug som man kan se efter några veckor och
full effekt av ett dagligt Chia intag brukar man uppnå efter 6 månaders
användning.
Underlättar upptagningen av
Kalcium
Chia innehåller mineralen bor som underlättar upptagningen av
kalcium i kroppen.
Hög halt av Omega 3 och Protein
Chia har högst Omega 3-halt av alla sädesslag eller växter.
Den har mellan 3 och tio gånger mer Omega 3 – och mellan 1.5 och 2 gånger
mer protein än andra sädesslag. En förpackning (100g) täcker den
dagliga rekommenderade dosen av Omega-3 under 25 dagar.
Chia-Mjöl innehåller 35% kostfibrer 20% hög-kvallitativt protein, rikt
på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och
dessutom 18 aminosyror.
Långsammare spjälkning av kolhydrater
När man äter produkter med Chia bildas en gel i magen som fungerar som
barriär mellan kolhydraterna och de enzym som bryter ner dem. Den långsammare
spjälkningen av kolhydraterna ger en jämnare blodsockernivå, vilket är
till stor fördel för diabetiker. Att kolhydraterna bryts ner långsammare
innebär också att den energigivande effekten räcker längre vilket
resulterar i ökad uthållighet.
Kunder med olika tarmbesvär, tarmfickor har också upplevt positiva
effekter efter några månaders dagligt intag.
Chia är helt fri från konserveringsmedel eller andra tillsatser och är
dessutom gluten-fri.
Klicka
här för att beställa och se fler produkter!
Aktiv
Friskvård 070-6361284 0270-15965
www.bravara.se |