Att leva i symbios med sina bakterier.
 

Vikten av alla bakterien i din tarm är ca 1,6 kilo.
Om du skrapar lite lätt med din nagel från din tand så innehåller den fler bakterier än det bor folk i Ryssland.
Matsmältningssystemet är ett komplext "ekosystem" som innehåller över 500 olika sorter av bakterier ofta kallad " tarmflora" Totala antalet bakterier i tarmen överskrider vida antalet celler i kroppen.

Bit inte den hand som föder dig.
Gäller både för såväl din hund som för dina nyttiga bakterier. De nyttiga bakteriernas enda uppgift är att skydda dig och hålla dig vid liv.
Din kropp är deras boplats, dör du, så blir de också utan bostad och dör. Så oavsett hur din kost och livsstil är så gör de allt för att skydda dig.

Huvud uppgifter för tarmfloran är att agera som barriär för "onda bakterier" som kan vara upphov till ett flertal sjukdomar. Den vanligaste gruppen av bakterier i tarmfloran är Bifidobakterier. Andra är Lactobacillus acidophilus och casei.
Vårat välbefinnande beror mycket på konditionen av våra "goda bakterier" i tarmfloran och deras förmåga att kontrollera de "onda bakterierna".
Skapa en bra bostad
Så att skapa en bra bostad och en trivsam miljö för dina nyttiga bakterier kan vara en bra investering för din framtid.

Forskare misstänker att det finns kopplingar till ett flertal allvarliga sjukdomar
B.la. cancer och diabetes på grund av en icke väl fungerande bakterieflora. 
Tarmbakterier kan låta som ett väl avgränsat område, men faktum är att mikroorganismerna i mag-tarmkanalen påverkar hela kroppen. Ursprungsmänniskans kost kan återställa en ursprunglig bakterieflora som vi en gång anpassats för, men det kan även göras med tillskott av probiotika.

Bakteriefloran i magen och tarmen har stor betydelse för vår hälsa.
Magen och tarmen är det absoluta centrumet i våra kroppar när det gäller mängd och mångfald av bakterier. Det står klart att bakteriefloran i magen och tarmen har stor betydelse för vår hälsa i ett helhetsperspektiv.
Cancer, diabetes, fetma, ledsjukdomar och allergier (t.ex. glutenintolerans) är exempel på sådant där flera forskare anser att tarmbakterierna har betydelse.
Det finns också tecken som tyder på att de i en del fall till och med ligger bakom uppkomsten av sjukdomarna.
En övervikt av fel sorts bakterier kan påverka bl.a. levern och immunsystemet och kan då skapa systemsjukdomar som kan angripa helt andra delar och organ i kroppen. Källa det vetenskapliga symposiet, Tarmbakterier – vänner eller fiender?

Nyttiga bakterier ger minskat utrymme för sjukdomsalstrande bakterier
Genom att tillföra nyttiga bakterier minskas utrymmet för de sjukdomsalstrande bakterierna i magen.
Mjölksyreproduktionen ändrar pH-värdet och immunförsvaret stärks.
De tillförda bakterierna ger dessutom ett positivt tillskott av näring.
Cellerna i tarmarna är nämligen ovanliga då de tar sin näring direkt från det som förs genom tarmarna. Alla andra celler i kroppen får sin näring via blodet.
Patienter som skulle gagnas av att få mer av dessa bakterier är bl.a. de som lider av inflammatoriska tarmsjukdomar, de som genomgår strålningsbehandling, intensivvårdade patienter och sådana som ska behandlas kirurgiskt för en cancersjukdom. Källa medicinsk forskning från Lunds universitet och Region Skåne.

Produkter för din hälsa och välbefinnande
Många är i dag orörliga på grund av stelhet och värk, daglig motion är viktig för alla och vår förhoppning är att med hjälp av en bättre kost och våra hälsoprodukter ska du kunna komma tillbaka till daglig motion och mindre värk.Blogg om kost och träning
073-1027000 Support
Kontakt och frågeformulär, klicka här!

Frakt och Miljöpolicy
De flesta av våra förpackningar är refillförpackningar anpassade för Internethandel för att minska miljöpåverkan på frakt och transporter.

Läs mer om probiotika,  nyttiga bakterier
Acti flora med 45 miljarder nyttiga bakterier per kapsel 
Klicka på bilderna på  hemsidan för mer information
Se mer info på  www.bravara.se

Beställ på www.nyponpulver.com